Newsfeed

Pixie Ninja: With vintage instruments….

Pixie Ninja - Colours Out Of Space

So far this year astonishingly little prog music has come from Norwegian bands. That’s why it’s great that Pixie Ninja soon will be releasing the album Colours Out Of Space. This is the second album by the Scandinavian progband Pixie Ninja.

Similar to their debut album, Colours Out Of Space is fully instrumental, but unlike their previous release this album is heavily influenced by some of the short stories written by The Godfather of horror fiction: Howard Phillips Lovecraft. The track Strange Days,

With vintage instruments like the Orchestron, maestrovox, fender rhodes and mellotrons suddenly crashing into twisted samples and modern synthesizers, Colours out of space will take you on a cosmic journey with its raw explosiveness and dark ambience, blending progressive rock with atmospheric soundscapes that mixes majestic sections with experimental chaos, Pixie Ninja is putting the listener to the test with this lovecraftian-inspired concept album. The title track Colours Out Of Space,

Line-up and instrumentation:Marius Leirånes: Godin Shifter 4 Bass, Korg MS-10, Korg M50 Workstation, Korg Krome 61, Volca Keys, Korg Monotribe. Jostein Haugen: Fender Stratocaster, Korg M50 Workstation, Korg Krome 61, Korg microKORG, Mattias Olsson: Ondes Martenot , Maestrovox, Clavioline, Persephone, additional Electric Guitars, Mandocello, Drums, Percussion, Glockenspiel, Moog 15 modular, Mellotron 400, Vako Orchestron, Minimoog, Speak & spell, Roland SH-2000, Casio SK-5, Boss DR-220, Pocket Operators, Korg MS-10, Roland TR-707, Synare sensor. Fredrik Klingwall: Grand Piano, Mellotron 400, Vako Orchestron, Fender Rhodes, Hammond L100, Celeste, Yamaha DX7, Yamaha DX100, Sequential Circuits Pro-1.Fredrik Carlzon: French Horn. The track Leng Plateau,

Guest Musicians: Tiger Olsson: Vocals, Akaba: Vocals, Hampus Nordgren-Hemlin: Vocals, Fender VI, Casio-DG-10, Philicorda organ and Leo Svensson-Zander: Cello.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*