Newsfeed

Symbiotic Growth: Discovery and Progressive Black Metal….

Symbiotic Growth - Symbiotic Growth

The Sudbury region was inhabited by the Ojibwe people of the Algonquin group for thousands of years prior to the founding of Sudbury following the discovery of nickel ore in 1883 during the construction of the transcontinental railway. The band Symbiotic Growth is from Sudbury and is probably a fantastic discovery for those who like Progressive Black/Death Metal. Some weeks ago the band released their self-titled debut album. The track Technological Singularity,

The band states, «Symbiotic life; an amalgamation of biological technology; growing towards nowhere, growing towards the infinite, approaching the singularity of man and the terrifying unknowing of higher dimensional existence». The track Wilting Shroud Of Latent Automata,

The whole album was written and recorded by Symbiotic Growth, and the drummer Darren Favot do the mastering. The album consists of five track, two short and three epic track. Symbiotic Growth was founded five years ago and is: Aaron Barriault – Guitar, Vocals, Bass, Keys, Devin Azerate McQueen – Guitar, Vocals and Dan Favot – Drums. The track Dissented,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*