Newsfeed

Serene Dark: Gretaly inspired by Dimmu Borgir….

Serene Dark - Trance Of Disintegration

The band states about the track Trance Of Disintegration, «The aim of the song is to hit you right out of the gate with a lightning-fast drumroll into a heavy guitar chugging rhythm with choir and string ensemble orchestrations. The idea behind this was greatly inspired by Progenies Of The Great Apocalypse by Dimmu Borgir».

Canada’s Serene Dark has a new album Enantiodromia coming out for Summer 2020, originally slated for a June 5th street date, due to the Covid 19 pandemic, the band has slated a new release date for July 17th.

Enantiodromia (pronounced en-an-ti-o-dromia) is dark, entrancing, and orchestral while maintaining the key elements of death and black metal. Overall, the album explores the confrontation between the shadow aspect of the personality and the integration of it into the self to create wholeness.  Influenced by philosophy, stoicism, hermeticism, and the occult. The album, lyrically, is a journey towards individuation by the exploration of human darkness and transforming that pain into something tangible and meaningful. In essence- to lose one’s self entirely to reach perfection.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*