Newsfeed

Likholmen: Med særegne stil innenfor fotobasert digital grafikk…..

Likholmen - Evigferd

Bandet Likholmen har tatt navnet sitt fordi det er svenske Stefan Sundstrøm som står for herre vokalen i bandet. Likholmen har siden slutten av 2014 turnert omfattende, og spilt blant annet på Tromsø Internasjonale Filmfestival, Arctic Sounds Festival (Grønland), Festspillene i Nord-Norge og flere. Likholmen er et spennende visuelt og musikalsk konsept med moderne visesang på nordnorsk som fokus men også med elementer fra utallige andre sjangere. Bandet setter ikke bilder til musikk eller lager musikk til bilder, den er en del av bandet. Det melodiøse, lekne og lavmælte er også en kjerneverdier hos Likholmen.

Likholmen slipper nå sin tredje utgivelse Evigferd. Den doble vinylutgaven inneholder som en fin bonus også bandets 2016-EP Blindskär. Slippet er lagt til vokalist Stefan Sundstrøm sin 60-årsdag, og det feires med videoen til låten Krake. Evigferd er basert på et bestillingsverk Likholmen skrev for Varangerfestivalens prestisjetunge åpningskonsert Northern Soul i 2018. Låten Sprukne Klokke,

Varangerfestivalens prestisjetunge åpningskonsert Northern Soul i august 2018 med Likholmen ble en stor suksess. Vi setter ikke bilder til musikk eller lager musikk til bilder, den er en del av bandet, sier Æ som egentlig heter Erling Ramskjell.

Likholmen er: Stefan Sundström – Vokal, Kåre Riibe Ramskjell – Tangenter, kor, Ingeborg Oktober – Vokal, Martin Losvik- Estetikk, Hallstein Sandvin- Bass, Elektronikk, Perkusjon, kor og Erling Ramskjell  – Gitar, Vokal .

«Vi har helt siden vi hadde Likholmen på Kooperativet for noen år siden sett for oss denne gjengen på en større scene og drømt om at dem skulle gjøre vårt bestillingsverk Northern Soul. Så når bandet i fjor sommer sa ja, så følte vi at brikkene begynte å falle på plass, sier festivalsjef Robert Lundgren». Låten Stiltje,

I Likholmen bidrar Kåre Ramskjell med sitt karakteristisk pumpeorgel og ymse tangentspill. Kunstneren Martin Losvik står for det visuelle uttrykket til orkesteret. Han har markert seg med sin særegne stil innenfor fotobasert digital grafikk, og er aktuell med utstilling under Bodø Jazz Open 2015. Losvik har også vært profilansvarlig for Trænafestivalen og Parkenfestivalen. Ramskjell forteller at bandet stort sett spiller på mindre steder, og at de ennå ikke har spilt i for eksempel Oslo.

Ramskjell har selv bodd på Træna i Nordland i en årrekke, hvor det tar fem og en halv time med båt til nærmeste flyplass. Nå bor han på Hamarøy i samme fylke, hvor reisetiden er forkortet til tre timer. De øvrige i bandet bor i Bodø og i Kabelvåg.

«Vi er på ingen måte nasjonalister, men vi er ganske nordnorske av oss, sier han. Selv om de ikke går for å være en postkort parodi av Nord-Norge, så liker bandet å fokusere på de små detaljene og nyansene livene våre er spekket med. Låten Likholmen Blues,

 

«Vi driver ikke med sosialrealisme eller politikk, men slike temaer opptar oss mer enn normalt. Jeg har jo to eller tre T-skjorter fra Kystopprøret i klesskapet, og er definitivt veldig for de tingene. Mye av det som nå skjer i Finnmark er idiotisk. Tenk å bygge ned og gjøre det for vanskelig for finnmarkingene, sier han».

Erling Ramskjell har sammen med Hallstein Sandvin produsert, mikset og mastret skiva i Store Studio, Bodø & Strand Lydstudio, Beiarn. Ramskjell har stått for komposisjonen mens han og Stefan Sundstrøm broderlig har delt på å skrive lyrikken. Som studio trommeslager har Markus Wisth Edvardsen bidratt, og coveret er ved Martin Losvik. Evigferd er i sannhet et skikkelig bandprosjekt hvor musikerne har gjort så og si alt. Vi kan trygt anta at Likholmen er et band hvor samholdet er stort og at de nyter å spille musikken sin både til øving men selvsagt aller helst på konsert.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*