Newsfeed

Oceans Of Slumber: Bringing their conceptual core into sharper focus…..

Ocean Of Slumber - A Return To The Earth Below

Houston prog metal outfit Oceans Of Slumber announce the release of their new and self-titled album out on September 4th via Century Media Records worldwide. To celebrate the announcement, the band have released A Return To The Earth Below, the first single off the new record. The track A Return To The Earth Below, a really melancholic track with stunning vocal.

«Within ourselves, just as within our societies, there are cycles that need to be broken. Cycles that hold us down, that tear us apart, which give us anguish. Sometimes without warning these cracks surface and they trigger a cascade of emotional vulnerabilities, emotional turmoil, even hopelessness. But at some point we must stop running. Stop running from the pain, stop running from the truth, stop running from ourselves. In the light of this self-reflection is where we will find peace, both inwardly and outwardly. A Return To The Earth Below is about that journey. It is about the collision of the heart and mind in struggling to find that internal resolution. We feel that the timing of this single couldn’t be more appropriate, as we have all found ourselves at the crossroads of change,” states Oceans Of Slumber vocalist Cammie Gilbert».

Oceans Of Slumber was launched via 2013’s Aetherial debut, but truly blossoming upon the arrival of vocalist Cammie Gilbert for 2015’s Blue EP and the following year’s Winter full-length, Oceans Of Slumber re-emerge in 2020 with the weight of expectation bearing down on their shoulders. The result is their self-titled release, an album that masterfully redefines the band’s sound for a new era while bringing their conceptual core into sharper focus. Sonically spectacular and proudly melodramatic and yet vulnerable and intimate, these new songs represent the commencement of the next stage in this remarkable band’s evolution.

Oceans Of Slumber is Cammie Gilbert (vocals), Jessie Santos (guitar, backing vocals), Alexander Lucian (guitar, backing vocals), Semir Ozerkan (bass, guitar), Dobber (drums, piano/synths), and Mat Aleman (keyboard).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7073 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*