Newsfeed

Leather Synn: Enjoying the soundtrack of our lives…..

Leather Synn - Warlord

Committed to Metal 2020, Let’s fight covid-19 -Stay At Home Version,

So we stay home enjoying the soundtrack of our lives away from the streets. We are trying to reserve ourselves and all the other on our community. This is a message to all the metal fans to stay home and follow the recommendations of the authorities during this period (you can rebel against authority after!). This is also a tribute to all our fellow artists who have they carriers on hold due to this. Don’t give up, we will be able to get over this and we will make great shows in the future!!!!

While cooking this third re-incarnation of Leather Synn, Carlos Faria and Eduardo Cano decided the time was right for a change in terms of sound and image of the band. They wanted to follow a more down-to-earth, mature sound. After all, most of the band personnel had changed, and even the long-time members changed themselves personally and musically speaking. If you can label Leather Synn MKI and MKII as a straight Traditional Heavy Metal act, the new Leather Synn is not quite pure Heavy Metal, not quite Hair Metal and not quite Hard Rock either, but something in between, with a lot of influences from these three genders.

Leather Synn is a Heavy Metal band founded in 2011. The band belongs to a movement which can be called as The New Wave Of Portuguese Heavy Metal.

The band name was inspired in a project Xico Steele had in 2009 with Hugo Rattlesnake, which was simply called Leather. The original line-up failed and Xico Steeel, in 2012, started an idea for a new band with Zé Rockhard and Hugo Rattlesnake on Guitars, Victor Silver on Drums and Carlos Manimal Faria on Bass. The band changed its name to Leather Synn after completing the formation. This line-up recorded 4 tracks in the beginning of 2013. Those tracks were released as a 12” vinyl EP.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*