Newsfeed

Bisonte: With six conceptual songs…..

Bisonte - Ancestral Punishment

Spanish Doom/Stoner band Bisonte , has just signed a deal with Xtreem Music for the release of their debut album that will be titled Ancestral Punishment and will be released in November 24th, 2020 on CD, 12″LP, Cassette and Digital formats. The track Our Home,

Bisonte was born in early 2020 by Vicente Payá (Golgotha and Unbounded Terror and Maria J Lladó, after the collaboration of Maria J in the last album of Golgotha. Both were encouraged to this joint project, creating something much more dark and depressing in a Doom/ Stoner vein. The band is completed with Andrea Trujillo on bass and Pablo Herrero on drums (both members of Yoko Factor In April they recorded their debut album Ancestral Punishmen at Black Night Studios in Palma de Mallorca, and it was mixed and mastered by Jordi Vaquero at his own Boveda Bel Sol Studios in Barcelona.

Ancestral Punishment consists of six conceptual songs, which tell a story about the invasion and destruction by external beings of everything that some believe, possess and love without worrying about what they have to do to defeat them and keep their style of life. Bisonte’s sound has a dense, heavy and deep sound with influences from bands like Candlemass, Monolord, early Black Sabbath, Avatarium, Trouble, Aeonian Sorrow, Windhaned.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*