Newsfeed

Pazuzu: With obscure recording….

Pazuzu - Revenant Of Blasphemies

Coming from the scorching land of Costa Rica and influenced by the movie with the same name and also by bands such as Cianide, Winter, Decomposed and I’d even dare to say Nunslaughter, the Doom Death metal band Pazuzu present for the very first time their 2017 debut demo Revenant Of Blasphemies on vinyl and CD. The track Transcending The Emanating Filth From The Fathers Of The Christian Church,

Originally released on limited edition tape and cd by Psychogrind Records, this obscure recording immerses the avid listener into the corridors of stench, decay and the uselessness of the Christian dogma and shows the imminent fate of the bastard manking at the hands of a failed God and the welcoming of Death as the only possible fate to come…

Mastered and refurbished in 2019 by Dan Lowndes at Resonance Studio- UK for an enhanced audio experience, this demo is a Tour de Force through the corridors of the asphyxiating and claustrophobic atmospheres of Doom Metal but well balanced with the dynamics and minimalism of Archaic and rhythmic Death Metal. Three songs plus intro and outro which set the pace for the doom that is to come…

Recorded and mixed from Oct-Nov 2016 by Tomil in Curridabat, Costa Rica at Grotesque Studios. PYC 2016. Mastering by Dan Lowndes at Resonance Studio (UK), September 2019. All music and Lyrics by PAZUZU. Additional backing vocals on The Fallacy by Ricardo Gargor. Artworks by Giovanni. Design and layout by B. Mors. Executive Production by Dunkelheit Produktionen, Germany. 2019/2020.

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*