Newsfeed

Bloodhunter: With reissue and bonus EP…..

Bloodhunter -Bloodhunter

Spanish melodic Death metal band Bloodhunter will re-release their debut self-titled album from 2014 on July 3rd 2020 (Digital) and September 4th 2020 (CD). The re-release will include bonus EP – Live in Madrid (2020)! Diva Satanica – Vocals, Dani Arcos -Lead & Rhythm Guitars, G. Starless – Rhythm Guitars, Danile Luces – Bass Guitar & Backing Vocals and Marcelo Aires – Drums. The band is currently recording their 3rd full-length album.

Band comments about re-issue: Diva Satanica: Bloodhunter was my first studio recording as a vocalist. It was a hard process during which I learned a lot and for that I’m especially fond of it. When we realized that physical copies were selling out, we started to think of the idea of making a reissue further on, as a gift to the fans, and that’s how this reissue came up, with new artwork by Gustavo Sazes and 6 live bonus tracks from the concert we played in Madrid last year.

Daniel Luces: Bloodhunter, our first album, will always hold a special place in our hearts. The experience in the studio with our engineer Pedro was eye opening, and I personally learned a lot from him that shaped me both as a bass player and a sound engineer, which consequently spilled over to our second album when we took most of the engineering duties on our own hands. When considering the idea of a reissue with a new cover and layout, we decided to use the tracks from the live show we recorded in Madrid in March 2019, which I think makes a great contrast in showing where we were as a band in 2014 compared to 2019 with a second album and several big festivals under our belt. We hope everyone enjoys the new design and the bonus tracks, and maybe it also gives new fans the chance to rediscover our early work!

Dani Arcos: We have been thinking about reissuing our first album for a while, as it has been sold out since 2015, but we didn’t want to just release it again, so we tried to record a couple of shows in order to add some live bonus tracks to this reissue. We usually have positive comments from our fans saying they love our live shows, so this is a compensation for their support in these hard moments.

We have very good memories when we were recording this album with Pedro Mendes in Braga (Portugal). There were many changes in Bloodhunter since we recorded this album, but the core of the band remains the same. The track Dying Sun,

Bloodhunter is an extreme metal band born in Galician lands (Spain) in 2008 from the hand of sole founding member and main songwriter, Dani Across. After several changes in their lineup and concept, Diva Satanica joins the band in 2009, whose guttural vocal assault helped drift the band into more extreme territories. The track Embrace The Dark Light,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*