Newsfeed

Dead Tree Seeds: The thrashers will walk the Earth…..

Dead Tree Seeds - Push The Button

The band Dead Tree Seeds states, «When there’s no more room in hell, the thrashers will walk the Earth ! ». July 3rd the band will release their new album Push The Button. The track Fangs Of The New Wolf,

From the ashes of the Thrash Triakanthos project, Nico and Alex decided in 2009 to continue the adventure, and completed a line-up by finding Franck on guitar, Tom on bass and Alban “Shamane” on vocals. The foundations of a solid band resolutely oriented towards old-school thrash are laid.

The band makes its first concerts in very modest rooms but keeps a steady rhythm. The arrival of Pierre to replace Franck gives a more technical and ambitious direction to the sound, without leaving aside the brutal violence and they continue to scour the halls of the Paris region (in particular the Bastille Stage) with a few dates in the south of France.

The style becomes more complex, going from a thrash inspired by the great classics of Metallica or Megadeth and Slayer, to the most violent fringe of the first Kreator or Sepultura, passing by some more groovy forays like Testament or Pantera.

Finally in April 2013 the 1st album of Dead Tree Seeds (Seeds of Thrash) is released. Following this album, Pierre and Tom decide to leave the band to devote themselves to other projects, both musical and family. 2014, Aurelien (guitar) and sidi (bass) joined the band, followed by numerous concerts almost everywhere in France with in particular the first part of Angelus Apatrida

2016 marks yet another change following the departure of Alban in Germany and that of Nico for musical differences. Dead Tree Seeds continues its journey and composes 8 songs in order to prepare the recording of the 2nd album in line with the first. At the end of 2017 Ivanne on guitar and at the start of 2018 Frank Vortex on vocals joined the band with directly 3 concerts in 2018 including the first parts of no return, Mercyless, Insanity Alert …

In early 2019, Ivanne left the band for professional reasons and was replaced in the process by Francois. April 2020, the group signs with the Music Records label for the release of the 2nd album Push The Button.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*