Newsfeed

The Ikan Method: Photograph a dark period of our society…..

The Ikan Method – Blue Sun

The Ikan Method is a project by Luca Grosso, former drummer of Projecto, Marcello Chiaraluce, Narrow Pass, The Rome Pro (g) ject and with live collaborations with big names in international rock. 

Blue Sun is the debut album of the prog-band The Ikan Method, and it is a progressive rock album inspired by the big groups of the new-prog 80s and 90s and in particular Marillion and IQ. Ten pieces full of melodies, with intertwining of guitars and keyboards supported by a solid rhythmic base, for half sung and for another half composed of instrumental pieces where the instruments are singing. All the pieces have a melancholy streak and tell, through music and words, of feelings and life experiences, both internal and social, that photograph a dark period of our society, the current one…The track Golden Cage,

The album is titled Blue Sun, and is played by Luca Grosso (drums, keyboard) Marcello Chiaraluce (guitar) Davide Garbarino (vocals) Fabio Zunino (bass) and with guests on the record PJ Abba (keyboard) and Giacomo Grosso (flute) .The whole mixed and mastered by Claudio Cattero in the Manifatture Musicali studio of San Didero (TO), and edited graphically by Daniele Cavallero (Za! Factory).The group for the next live shows has been enriched with Andrea Protopapa (keyboard) and Giovanni Giordano (guitar).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*