Newsfeed

Deathnoisefrequency: And then there was NOISE!

Deathnoisefrequency - Horrid Dirge

The duo of Deathnoisefrequency has been relatively silent over the past few years in their home country of Saudi Arabia, but 2020 will change all of that with an onslaught of noise ushering in their debut EP Horrid Dirge.

And then there was NOISE!

Get ready to be uncomfortable, to be sitting on the edge of your seat, this is not music for relaxation, it is tense and chaotic! The video for the single Chapter III The Mortician’s Lamenting Dirge sets this pattern with dark and morose visuals embossing the scathing wall of noise accompanying it.

Slated for July 17, 2020, this two-track EP is just the beginning of what the band had planned for listeners. Horrid Dirge contains two chapters of a conceptual story, which will be released in full by the end of the year. Chapters 3 and 4 are just a sample of the brutal wall of sound that will crush everyone who hears it. The band shares their hopes for the reception of their initial offering:

«We think it will be received very positively! In our opinion, we are bringing something different and new to the table. It is not what you hear every day, it’s a mix of things that every dark music listener would love to hear! ».

EP Credits:

  • All songs performed by: Deathnoisefrequency
  • All songs written by: Deathnoisefrequency
  • Produced by: Deathnoisefrequency and Diya Azzony
  • Mixed by: Victor Santura
  • Mastered by: Victor Santura
  • Album Artwork by: Justell Vonk

EP Band Line Up:

Ghassan Al Fudail – All Guitars, Feedbacks, Reverbs, Echoes

Ahmed Mahmoud: All Vocals and Lyrics

Session Musicians:

Diya Azzony: Keys, Recording, Effect, and Bass

Sarah Belle Reid – Additional Keys, Trumpet, and Noise Effects

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*