Newsfeed

Oracle: With deep inward psychological levels…..

Oracle – Hindsight Is 2020

Oracle is a three piece extreme metal band hailing from Mobile, Al. Jason Long on Vocals and Guitar, Trey Ozinga on Drums, Ray Ozinga on Bass. Three-piece metal band Oracle will soon release Hindsight Is via Pavement Entertainment. Hindsight Is 2020 is the follow-up to the band’s 2019 release, entitled Forgotten Songs From Camp Yeti. The track Pandora`s Box lyric video,

Oracle says, «During the creation of Hindsight Is 2020, there was no debate on which songs should be included. This album means a lot to us because it is a reflection of our past fueled by mission statements for our future––one which has involved a reincarnation of what we are as musicians. Listeners will be able to connect on deep inward psychological levels and with more outward messages of hope and perseverance».

Oracle is comprised of father/son duo, Ray (bass) and Trey Ozinga (drums), along with longtime fellow area musician Jason Long (vocals and guitar). Together, they hope to bring listeners to new and exciting angles of the heavy metal world while keeping the music easily digestible and powerful.

In a world where metal has taken many avenues and alleys into sub genres, Oracle, formed in 2016 by Father and son duo Trey and Ray Ozinga of Baldwin County Alabama along with, Jason Long of Mobile county Alabama to create something truly unique that encapsulates many of these genres. The result is an extreme metal band with emphasis on musicality, grooves and epic passages that sonically attack and satisfy all senses of metal enthusiast all around.

«Since our first album Beyond Omega, released in the early summer of 2016, we have played many shows along the gulf coast. 2017’s release of Into The Unknown and 2018’s release of Seven Deadly Sins has seen the same support and we have sold many albums world wide. 2020 will yield the next endeavor for Oracle with more shows and the release of Hindsight is 20/20 which will be the most matured and detail oriented albums to date. The journey is long but, we’re strong!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*