Newsfeed

Griot: Explores and creates different textures and soundscapes…..

Griot - Elisabeth

About the attached picture the band states, «As you may know Griot is certainly not only the two of us but it’s impossible to gather everyone that has been contributing since the start. We are the core of the band but we are, by no means, the band».

The band Griot also states, «Our new album Elisabeth is a concept album which is the conclusion of the story started in our first album Gerald. It portrays the upbringing of Elisabeth and her life at The Great City».

Griot is a multinational rock band formed by musicians João Pascoal and Sérgio Ferreira in 2014.Griot’s sound evokes a style of progressive rock that explores and creates different textures and soundscapes. Griot tells a story about Gerald and Elisabeth, exploring their journey in search of something grand, new… A Journey about something more.

Elisabeth have a total time at 62:37 and there are at least 19 musician that have participated on the album. Line-up:

João Pascoal – Bass Guitar, Electric Guitar, Programming (1-10)

Sérgio Ferreira – Drums, Percussion, Programming (1-9)

Maria Branco – Vocals (1-9)

João Rodrigues – Vocals (2,3,5,8,10)

Mariana Moreira – Backing Vocals (4)

Matilde Esperança – Violin (1,3,6,9,10)

Pedro Marques – Violin (9)

Luzia Lapo – Violin (1,3,6,9,10)

Isaac Santos – Cello (1,3,6,9,10)

Paulo Bernardino – Clarinet (3,5,6)

Arnaud António – Alto Saxophone (6,9)

André Loureiro – Flute (1,9)

João Baião – Acoustic Guitar (1,2,3,6,8,9)

Gonçalo Crespo – Electric Guitar (1-9)

Bruno Lousada – Electric Guitar (1,2,3,5,6,7, 9)

Pedro Joaninho – Electric Guitar (5)

Vikram Shankar – Keyboards (2,3,9,10)

Mario Yetatore – Keyboards (1,3,4,6,8,9)

Bosco Aguilar – Keyboards (8t

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*