Newsfeed

TDW: «We learn to fall… »

TDW - Disconnected

TDW launches intense new music video about mental health struggles and migraine awareness! A brand new song and music video by TDW has been released to the public! The song is called Disconnected and features a collaboration between TDW and Belgian singer Sara Vanderheyden (Who is a part of Cathubodua). The idea behind the song was to create a work of audio and video that represents the mental struggles people can go through who either suffer from mental illness or from neuron-based dysfunction like migraines and cluster headaches.

«We learn to fall… »

«This song goes out to people who are fighting their own brain on a daily basis. This song has been going around in my head for a long time. I know what it is like to be stuck in a brain that is at odds with itself almost 24/7 and I wanted to express that chaos and frustration that comes with it».

«My lovely and talented singing friend Sara VanderHeyden (singer for Cathubodua and many other things) also has her experiences with this sense of being trapped due to migraines and related brain matters».

«This song and video serve as a statement to show how lost and despair-driven this situation can be. For us, this song is a form of expression of our own pain and frustration, but it’s also meant as a way to say «We see and feel your pain» to others who suffer from brain-related divergences».

Besides working on a brand new TDW solo album that is slated for release in early 2021, new music is separately being launched through the TDW Music and Visions Youtube channel where this song was also shared on.

Tom De Wit had the following to say about this:

«…Besides my regular releases with TDW on CD/digital services in album format, the YouTube channel gives me a sort of playground in which I can do whatever creative thing I want to do without any limits. Also I like the honesty of how YouTube works. If something works, it gets shared around, if not then you will get your dislikes. It’s a very clear system which I am quite comfortable with».

«However I would never stop creating albums, because the long-form album format is way too dear to me. But this way I can use the albums for cohesive story-driven experiences and use the YouTube channel as a happy playground! ».

The new TDW album is being produced as we speak and has been somewhat delayed due to Covid-19 matters. The album is planned for release in late 2020 or early 2021. More info will follow when it is available.

Link:
Facebook TDW
Facebook Sandra Vanderheyden
Facebook Cathubodua

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*