Newsfeed

Vermilia: Unfinished Stories…..

Vermilia - Keskeneräisiä Tarinoita

Vermilia is a female artist, coming from Finland. Her music is a mix of Epic Scandinavian Pagan Metal and sweet, raw and melancholic vocal harmonies with lyrics in her native language. The EP Keskeneräisiä Tarinoita  (Unfinished Stories) is her latest release.

Her debut album Kätkyt was one of the most bestselling metal albums on Bandcamp during the weekend of pre-release announced. First 2 cd presses were sold out with the following special c-cassette boxes less than a 3 days after release. Kätkyt received huge amount of praise in different medias printed/online.

On March 1st 2019, She announced her cover version of Finnish anthem song called Täällä Pohjantähden Alla which has been huge success on spotify. After the release it jumped on number 1# most viral songs in Finland on official Spotify charts. By now with over 300 000 streams Vermilia released on may 20th, 2020 her anticipated EP Keskeneräisiä Tarinoita and  working follow up for the debut  Kätkyt.

«Vermilia’s music combines the use of clean AND harsh vocals, sung in Finnish, with pure and exhilarating black metal in the style of Under the Sign of Hell-era Gorgoroth, Bergtatt-era Ulver, and an amalgamation of sounds from her homeland (the epic quality reminds me most of Alghazanth, though some of the meatier riffs have a faint echo of North From Here-era Sentenced)».  – Decibel Magazine.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*