Newsfeed

Outside Revelation: Take time for yourself…..

Outside Revelation – New Dawn

Dutch groove rock band Outside Revelation have released their debut EP called New Dawn on all available streaming services via Painted Bass Records. New Dawn symbolizes the beginning of the band and the writing process of the EP with the following motto: Take time for yourself and the ones you love and never forget to cherish your dreams.

Catch Me, this song got a really energetic music video.Lead singer Tracy Tchai was inspired to write the lyrics of Catch Me when she saw that her good friend was going through a really hard time, after he had heard that he is a HIV positive. If we see that our beloved ones are down, depressed or going through a hard time, we need to catch them when they fall.

Free. Lead singer Tracy Tchai wrote Free in half an hour after breaking up with her girlfriend. She didn’t want to let her go but her girlfriend decided to move to South-America. So she tried one last thing. She sent the first version of Free to let her know how she felt. Loving each other doesn’t mean that you can be together. Because sometimes time doesn’t allow you to be next to your beloved one.

New Dawn. A homage to all artists who have been told that they don’t fit in the picture, that they are not good enough or that they will never make it happen. Tracy Tchai was inspired by her experiences from her first band, which broke up under unpleasant circumstances. That felt like losing her first love. “When I first rehearsed with Outside Revelation we played New Dawn, it felt like a new beginning, a new adventure, a new opportunity” – says Tracy.

 Work Hard For Nothing. We all work for a purpose. Out of passion, for money or for learning. But do you ever feel that you are running out of fuel and that there’s to much pressure on your shoulders? That the days and years fly by? And that you ask yourself, for who am I doing this? These questions inspired Tracy Tchai to write the song Work Hard For Nothing. Don’t sell your soul to the goals of a major. “They might have the power and the money, but don’t let them fool ya with their lies, honey!”

Long Way Down. Poison disguised as love, that’s what the song is about. Once you are in a toxic relationship it is a long way down…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*