Newsfeed

Veio: With a sonic interpretation of Da Vinci art…..

Veio - Vitruvian

The band Veio released the album Vitruvian a few days ago. The band is from Portland and is a powerhouse trio and the musicians is Cameron Byrd – Vocals, Guitar, Brett Byrd – Drums and Kris Lewis – Bass. The track Penumbra,

The bassist and vocalist Kris Lewis states, «This album is our introduction to the masses and we put a lot of time into perfecting it the way we wanted it. Vitruvian is a step forward for us in experimentation with synth programming, lyrical complexity and songwriting in general». The track Crux,

Vitruvian is inspired by the name of a famous sketch from Leonardo Da Vinci in 1490, and the band has conceptualized and translated the artist’s legendary proportions of man into a sonic interpretation on the album by giving each song a theme, emotion and proportion of its own. The track Miseria,

Vitruvian was recorded over a year-and-a-half with Stephan Hawkes (Chelsea Grin, Attila, I Declare War) at Interlace Audio in Portland, with additional production by Sylvia Massy (Tool, System Of A Down) who has called Veio the loudest band she ever recorded. To her point, the cops were called as the band tracked drum parts. The music from Veio is an amalgam of alternative rock and prog metal and are a modern band with complex but listenable and interesting music.

Vitruvian follows Veio’s 2017 debut album Infinite Light/Desperate Shadows and tours with the likes of Seether, Tremonti, Starset, The Veer Union, Skyharbor and RED. Veio is part of the notable Silent Majority Group that has managed the careers of Creed, Saving Abel, Paramore, Candlebox, Sevendust, Tantric, Framing Hanley and Brother Sundance.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*