Newsfeed

Entartung: With Dark Arts……

Entartung - Maleficae Artes

The band Entartung states, «Black metal! No compromise! Degeneration!».

After three long years, Entartung finally returns from the ominous shadows to which they silently retreated after the release of their prior opus, Baptised Into The Faith of Lust. It is fitting that, in a new age of plague and pestilence, their newest album Maleficae Artes (Lat. Dark Arts) is unleashed upon the world.

The elaborate compositions on Maleficae Artes are deeply and firmly rooted in the early 90’s atmosphere and remain true to the original spirit of black metal. Brooding, sinister, violent and menacing themes presented by the trademark icy riffing of Lykormas and the militaristic and deadly precise battery assault of Haistulf manifest themselves in a dynamic interaction with acoustic and martial touches of melancholy and gloom. The track Bortförd,

The lyrical subject matters explored on Maleficae Artes are devoted to death, the Faustian spirit, ancient rituals and traditions and the darker chapters of human history; enhancing the experience in a synergetic fashion.

The cover artwork, which conceptually is in unison with the album title, is a modified painting by Salvator Rosa. It illustrates a Biblical episode where King Saul summons a spirit with the help of a witch – directly violating Mosaic Law that demanded the death penalty for necromancy.

Engineered by Entartung. Mixed by Vulfolaic. Mastered by Patrick W. Engel at Temple Of Disharmony in December 2019. Cover painting by Salvator Rosa. Artwork and Layout by Vulfolaic. Executive Production by Dunkelheit Produktionen.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*