Newsfeed

The Lightbringer: Beyond death and forgotten worlds…..

The Lightbringer - From The Void To Existence

The band Lightbringer states, «We have come from far away. Beyond death and forgotten worlds. We have witnessed the very first energies that vibrated the existence and we are the guardians and messengers of this truth. At each eon, we deliver this knowledge, these legends that still echo through each celestial body since the dawn of time. Illuminate your spirit with this ancestral wisdom and be with us, bearers of this light!». The Lightbringer is at its third offering From The Void To Existence.

Following the majestic and complex Heptanity album released in 2017, where the greatness of the 7 primordial deities was honored, the band is about to present a new conceptual album. This time, a way darker, profound, and mysterious dimension is explored: the Void. From the Void to Existence tells the tale of cosmogony, of a fantastic universe from an immemorial time, where the spirits have awakened from the eternal abyss. This dark epic work that is delivered through a harmonic and progressive atmosphere, is well-suited for fans of fantasy and melodic black metal. The track Enchantment,

Imagine the first Tristania albums, mixed with a more refined atmospheric black metal approach, and add some Edge Of Sanity into it. Then you may have a slight idea of how the new release may sound like.

From the Void to Existence is mixed and mastered by Archan at Holy Waves Studio, where bands such as Outre-Tombe, Trépas, Kaotik, and Phosphorus have recorded. Line-up: Auraeon – Guitars, drums, music, lyrics and artworks, Archan – Bass, mixing and mastering, Sol-Orcus – Abyssal Voice and Celestheia – Celestial Voice.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*