Newsfeed

Ruphus: With strictly limited version on purple vinyl…..

Ruphus – Clying Colors

Ruphus is a progressive rock band from Oslo, formed in 1970 and dissolved in 1981. Ruphus was one of the flagships of Norwegian rock in the 70’s. All Ruphus albums now come in a new and improved remastered version. Ruphus is a prime example of proggy Norwegian 70s Jazz Rock. The music is for fans of Soft Machine, National Health, Caravan and 70s Prog / Jazz Rock in general.

Flying Colours is the fifth album from the legendary Norwegian prog/jazz rock band Ruphus, originally released in 1978. After living in Germany for a while, the band had developed a dedicated following there. In fact, they did so much touring in Continental Europe, to the extent that many Norwegian record buyers thought that Ruphus was a German band!

The line-up on Flying Colour was the same as on its predecessor Inner Voice: Kjell Larsen (guitar), Asle Nilsen (bass), Sylvi Lillegaard (vocals), Thor Bendiksen (drums) and Jan Simonsen (keyboards). Once again, the album was recorded in Rosenborg Studios, engineered by Hans Petter Danielsen. Remastered by Jacob Holm-Lupo from White Willow and Opium Cartel and many more. Flying Colors

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*