Newsfeed

Brudini: Armed with guts, a piano, guitars, analogue synths…..

Brudini – From Darkness

Noir-experimental London based but Norwegian born crooner Brudini sings with Apollon Records for debut album due Oct 2nd. The track Radiant is the first taster for what to come,

Having become a fan favorite at his live shows, Brudini’s new single Radiant Man unfolds like a Greek tragedy. A protagonist with good intentions, fighting on, crushed against a tidal wave of forces beyond his control. Brudini is an experimental crooner armed with guts, a piano, guitars, analogue synths and a jazz rhythm section. 

Recorded in a basement studio in Stoke Newington without any use of a click-track and on analogue instruments only, Radiant Man has a timeless, soothing feel, and features jazz drummer Derin Bayhan (Istanbul) and Casper Hoedemaekers (Netherlands) on double bass. It was mixed and mastered at legendary NYC analogue boutique studio Sear Sound (John Lennon, Lou Reed, Ryan Adams ++) by Grammy-winning engineer Jeremy Loucas and Brudini.

Radiant Man is the 4th single from forthcoming debut album From Darkness, Light which is finally due for release on Oct 2nd om Apollon Records. It follows the critically acclaimed singles Reflections (which is currently is getting solid support on BBC6), Emotional Outlaw and Pale Gold.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*