Newsfeed

Sable: He was feeling “jaded”

Sable - Jade

US Metal band Sable have released single and music video Jade!

The song was primarily written by Leonard Frykman and Jon Martinez, with lyrics by Sergio Gudino. It is their first single as Sable. It was filmed at a private venue called Bridge 410 in Chicago’s West Loop neighborhood.

The band comments: «When we were deciding a name for the song, it was before the lyrics were written. Usually when we decide that, we try to ask ourselves what the song makes us feel. Vocalist Sergio Gudino said that he was feeling “jaded” with regards to his social life, and so we made a play on words with the mineral Jade as well as the feeling of being “jaded”. There is a double-meaning as well, because the metaphysical properties of the mineral Jade are believed to keep the wearer from harm and brings harmony. It stabilizes the personality, promotes self-sufficiency, and soothes the mind, releasing negative thoughts».

Vocalist Sergio Gudino states, «I wrote about a person who was lied to, broken down, and made to feel worthless. The first verse of the song is the person accepting that they were hurt, and nothing will be the same. In the bridge, they start to take back control of their life, and in the second verse, they’ve changed for the better. The person who was once defeated is now aware, and ready to fight for what is theirs. They are the tragedy which someone so proudly painted».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*