Newsfeed

Sven Gali: With very long-awaited follow up…..

Sven Gali -3

Sven Gali is a Canadian hardrock band founded in 1987. Line-up: is: Dave Wanless – Vocals, Andy Frank – Guitars, Shawn Minden – Bass, Sean Williamson – Guitars and Dan Fila – Drums.

25 years in the making, Canada’s Sven Gali released their highly anticipated EP entitled 3 earlier this month on June 12th via RFL Records. Known for their fusion of 80s screaming hard rock and 90s blazing metal along with extensive touring worldwide where they have shared the stage with legends such as April Wine, Foreigner, Pearl Jam, and Def Leppard, Sven Gali’s new EP is their long-awaited follow up to 1995’s In Wire”and 1992’s gold-selling and Juno Award-nominated self-titled debut album released on BMG Music Canada that featured hits Under The Influence and Love Don’t Live Here Anymore.

Drummer Dan Fila states: «Now showcases the band’s raw live energy and chemistry. The video is soaked in attitude and ferocity – the same that made Sven Gali a staple in the global hard rock scene 30 years ago».

3 features previously released singles Kill The Lies (2018) and You Won’t Break Me (2019) both produced by David Bendeth (Paramore, Breaking Benjamin, Bring Me The Horizon) along with new tracks Now and Hurt produced by Jon Howard (Threat Signal), and marks the return of one of Canada’s favorite bands. The track You Won`t Break Me,

Vocalist Dave Wanless comments: «This is Dave from Sven Gali.  After 25 years of laying low, we are back in the game with our new EP “3”.  The disc showcases our musical influences and is a genuine representation of who we are as a band and as people now.  Sven Gali is and always has been a rock band – in your face, full throttle, attitude, and passion.  Making this record without the pressures of a major label looking over our shoulders was liberating – we did what we wanted for ourselves.  We hope that people dig in, but at the end of the day, we did this record because we love making music together, and we did it exactly how we wanted to». The track Kill The Lies,

Returning to begin the next chapter of Sven Gali, the band is here to stay and take on the 00s, which has been very evident with sold-out Canadian shows during 2018 and 2019, with a promise once the world overcomes the COVID 19 pandemic to continue to play solo and festival dates in North America, Europe and beyond.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*