Newsfeed

Ted Kirkpatrick, Tim Ripper Owens, Bruno Sa: On the 50 year anniversary of…….

Ted Kirkpatrick, Tim Ripper Owens, Bruno Sa - Gethsemane

Tourniquet drummer and mastermind Ted Kirkpatrick has joined forces with singer Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest) and keyboardist Bruno Sa (Geoff Tate) to release the iconic song Gethsemane from Andrew Lloyd Webber’s 1970 smash hit musical Jesus Christ Superstar. The demanding vocals and range required for the tune have previously been tackled by Ian Gillan, Ted Neeley (1973 film version), Gary Cherone, Sebastian Bach, and most recently, John Legend.

Kirkpatrick says: «Gethsemane has been a favorite of mine from the very first time I heard it in the early ‘70s. I’ve wanted to cover it for years – and Tim was the first person that came to mind who I knew could truly do it justice. So with the additional talents of Bruno Sa, who laid down the awesome keys and piano, and Aaron Pace (mixing/mastering), here it is – on the 50 year anniversary of its release in 1970. I hope you enjoy it as much as I do».

Owens has previously worked with Kirkpatrick and Tourniquet, handling the vocals on the band’s last album Gazing at Medusa, which also featured Chris Poland (ex-Megadeth) on lead guitar. Tourniquet is currently working on a new album, due out sometime next year.

Gethsemane – from the 1970 musical Jesus Christ Superstar. Ted Kirkpatrick: drums, guitars, bass, Tim Ripper Owens: vocals and Bruno Sa: keyboards, piano. Mixed and mastered by Aaron Pace. Music: Andrew Lloyd Webber and lyrics byTim Rice.

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*