Newsfeed

The Dead Centuries: With more hook oriented, catchy songs…..

The Dead Centuries - Pop A Soda

Crack A Cold Beverage And Drink Up Summer With Pop A Soda From The Dead Centuries Featuring Jacob Umansky (Intervals).

The Dead Centuries have a new standalone single out entitled Pop A Soda, it is the first track to be released from the band with guitarist Jacob McSheffrey as a writer. It’s the first step in the direction of more hook oriented, catchy songs.

«We’re extremely excited to release this track as we feel it marks a big step forward in terms of songwriting, composition, playing, and production. We think the sonic depth in Pop A Soda is more interesting, ear-catching, and rewarding than previous efforts from the band, and we think listeners will love the caliber of this track. The inclusion of Jacob Umansky (Intervals/JIA) on bass brings another element to the track that helped us get closer to our vision».

Pop A Soda was recorded in Jacob Umanksy’s home studio, with the exception of bass, which was written and performed by Jacob Umanksy of Intervals. The band reached out to Umansky via email asking if he would provide bass for the track, sent the track over and what you hear on the track is the first take that he sent them. Umanksy also provided a video clip of him playing a section of the track, which highlights his unique approach to playing bass.

The Dead Centuries released an EP in 2018, Race Against Time and in their opinion, this single is the best material the band has released to date. It is energetic, upbeat, and technical and builds upon the foundation of Race Against Time to add more melody, hooks, and catchy riffs, which is what fans have come to expect from The Dead Centuries.

More is to come from The Dead Centuries, as they plan to continue to release singles to keep new fresh music coming to fans, reflecting their ever-evolving approach to music and songwriting. Dead Centuries delivers Ottawa instrumental metal

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*