Newsfeed

Diatheke: Prog metal for the glory of God…..

Diatheke - Magnify

Diatheke is biblically speaking. Its the Greek term and diatheke was first employed to translate the Hebrew berith some 250 years before Christ. Diateke is also a prog metalband and a Christian band and then the band name is well chosen! The band states about themselves, «Classically-inspired prog metal for the glory of God».

American Progressive Metal band Diatheke released their new single Magnify. The album was recorded, mixed and mastered by Sam Striker and Hunter Shaw at Native Darkness Productions.

Diatheke  was formed in 2018 at Dallas, Texas by John Wesley (Vocals, Guitars, Bass). Soon after Michael Osborn (Drums, Vocals) and Dallas McNeely (Lead Guitar) joined the band and lineup was completed. These days the guys are in the prepping stages for the recording of the band’s debut full-length album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*