Newsfeed

Alberto Rigoni: Puts music to his Thoughts In Odd Times

Alberto Rigoni – Odd Times

Rigoni states, «Music will  heal the eorld, that’s the message I want to spread out to the world during these difficult  times. Instrumental progressive rock/metal song that features boasting contributions by legendary drummer Marco Minnemann, worldwide know guitarist Jared Dines and young and super talented keyboardist Gerald Peter. Thanks guys you ROCK! ».

Music Will Heal The World with Alberto Rigoni, Marco Minnemann, Jared Dines & Gerald Peter.

Acclaimed Italian Alberto Rigoni has put his focus on our current crises with his brand new album Odd Times, released worldwide via Sliptrick Records on July 7th. 38 minutes of eclectic progressive rock featuring special guests Marco Minnemann and Alexandra Zerner.

Alberto Rigoni stated; « I started composing the album at the beginning of 2020 …the Corona virus epidemic had already started in that period so I thought …we are living in odd times indeed. From that thought came the idea of composing an album full of odd time signatures».

«As with previous albums, the tracks started from writing down bass lines, then I added programmed drums (just for reference) and composed all the songs. This time I had in mind to have all the instruments, bass, drums, guitars and keyboards. So I asked the legendary worldwide know drummer Marco Minnemann (The Aristocrats) who was perfect for the concept of the album, as well as super talented guitarist and keyboard player Alexandra Zerner to join the making and recording of the tracks. Mixing and mastering was made by Federico Solazzo, a great sound engineer, who like us, loves this kind of music».

Alberto Rigoni, music news, Italy, , Marco Minnemann, Jared Dines, Gerald Peter, Alexandra Zerner, The Aristocrats, Fredrico Solazzo

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*