Newsfeed

Buried Realm: Josh Dummer`s musical playground…..

Buried Realm - Embodiment Of The Divine

Buried Realm will release the album Embodiment Of Divine this month. Buried Realm is a solo studio project, hatched from the mind of Josh Dummer. It is the second album he has put out under that moniker and once again he has written an epic, creative record filled not only with his own talent but also with that of a smorgasbord of special guests from around the world. The track The Wonder And Terror Of Fortune ,

Josh Dummer states, «After nearly three years of creating Embodiment Of The Divine, I am very pleased to present and share this album with everyone. I’m honored to be joined by a number of guests that have influenced my writing and playing over the years. Their contributions have truly helped bring the album to another level. Embodiment Of The Divine features guest performances from Andy Gillion, Benjamin Ellis, Bob Katsionis, Dean Arnold, Lee McKinney, Peter Wichers, Rafael Trujillo, and Ryan Strain. Listeners can expect to hear a whole lot of riffs, solos, and melody. The album has its traditional arrangements at times but is also built on technical and chaotic grounds. I think the overall atmosphere of this album is darker compared to the previous one». The title track Embodiment Of Divine,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*