Newsfeed

Doggerland: With channeling bleak futurosurrealism……

Doggerland - Out Of Here

Doggerland is a hard-hitting and deceptive rock band, channeling bleak futurosurrealism. The music combines potent and desperate riffs with dark, noisy passages and claustrophobic vocals. Doggerland is inspired by Triztan Vindtorn in particular, as well as by the arts in general. With the exception of certain jazz records from before c. 1850 CE.

The band consists of Vetle Løvgaard (vocals), Emil Brattested (guitars/bass) and Espen Bergo (drums). They are currently finishing up the production of their second album, where the music and lyrics are written by Vetle Løvgaard and Emil Brattested. The lyrics for many of the tracks were also done in collaboration with underground poet Estéban Fabelstöy.

The album is produced by Emil Brattested. Doggerland’s first album, No Mind On Its Own, was released on Pug-Nose Records in 2013. The track Out Of Here is about a person at some future point, questioning the basic principles of society. This is staged as a constant debate with all the seven inner critics – and they do not want to agree among themselves. The single is mixed by Shining front man Jørgen Munkeby and mastered by Matias Tellez (Young Dreams).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*