Newsfeed

Horisont: With monumental, anthemic stadium-sized rock choruses……

Horisont –Sudden Death

The band Horisont states, «From the ashes of a personal tragedy, rises the song Free Riding. A song that slowly builds up and grows on you listen by listen. Musically it takes the listener along the road that took us to where we stand today. You can hear the many different influences coming together to make the Horisont sound».

The album Sudden Death was released some weeks ago, but the band’s European tour in May has been postponed to a later point in time but new dates will be announced soon. The track Pushin` The Line,

Horsiont’s Sudden Death supercharges their mountainous ascent in an immediate explosion of rich and intricately created songs, but in its conception was an artfully crafted 3-year labor of love. The pay-off for Horisont`s dedicated handiwork is a confidently sumptuous album of monumental, anthemic stadium-sized rock choruses, twin-guitar harmonies, and symphonic piano-laden rock that is as rare as it is catchy and captivating. Having earned their special place in the hearts of the heavy underground, with are a fearlessly inventive tour-de-force of heavy rock.

«Our mission was to make the record that WE wanted to do, and not what people expect us to do, and it is with this irreverent and devil-may-care attitude that Horisont let’s their music run wild with abandon, undeniably electrifying and moving the listener the way real rock and roll should, a middle finger to current trends», states Horisont vocalist Axel.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*