Newsfeed

Selenseas: The road with sand, pearls, and tears…..

Selenseas – The Outer Limit

Hailing from Moscow the heavy/power metal band Selenseas has signed a worldwide deal with Rockshots Records to release their new album The Outer Limits! First Single The Milky Way,

The band states, «The Milky Way is a song with the lyrics based on a legend about the Milky Way called “The road with sand, pearls, and tears” (written by Lyubov Talimonova) and also inspired by the Fallout game universe. Post-apocalyptic reflections on the past and future. The song features a powerful vocal line, energetic riffs, and speedy solos for all power metal fans to enjoy».

After a debut EP and the full-length Za gran’yu vozmozhnogo (2017) in their native language, the band formed in 2010 by bass player and composer Vladislav Tyushin have decided to re-record their songs for the international debut album The Outer Limits.

In 2019, Mikhail Kudrey, a talented vocalist, joined Selenseas as the new singer, his unique voice and charisma turned out to be a perfect addition to the band’s style, and recording sessions for the revamped international version of  Za Gran’yu Vozmozhnogo followed immediately.

The band decided to re-record almost all instruments for the album “The Outer Limits” and to ensure a more powerful and epic sound, several guest musicians were invited: Sergei Lazar (Arkona, Rossomahaar), Ivan Garin, Andrey Zodchiy (ex-Dis Pater), Alexey Verbitsky (Legenda) and Gamil Makhmutov (ex-Ethno-Sound).

Composer Vladislav Tyushin comments: «This album is filled with powerful and epic sound, and each song has its own meaning, style, and mood. At the same time, all the songs are united by the same atmosphere and are part of the same universe. They are portals, pages of a book, doors which will take you to different worlds and lead you to discover something interesting. All you need is but a single step across the boundary!».

The Outer Limits contains elements of folk, progressive, doom, hard rock but is centered around the heavy/power metal genre and will be released worldwide on August 7, 2020. Line-up: Mikhail Kudrey (v), Denis Andrianov (g), Ivan Lisitsyn (g), Svetlana Tyushina (k), Vladislav Tyushin (b) and Ludmila Malaya (d).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*