Newsfeed

From The Dephts: Without neglecting melody and the overall harmony…..

From The Dephts - Moments

Italian power metallers From The Depth are sharing their first single Spread Your Fire off their second full-length album Moments set for release on August 28, 2020 via Rockshots Records. The track is the heaviest song off the album.

The band adds: «This is a very motivational song in terms of lyrics, we always try to give good messages to our fans and this is no exception. The way to find your inner strengths can be hard and full of barriers, but you don’t have to fear them, you must fight and react to reach your goals. The motivational mood of the lyrics perfectly fits the heavy riffing of the song without neglecting melody and the overall harmony mindset that’s our real trade-mark».

«Moments’ is a way to celebrate relevant memories and episodes of everyday life while time passes by. Each aspect of the production has been taken care of with extreme attention to detail from song structure to the final master; nothing has been left to chance and we did our best to get out the most from each session during songwriting».

Punchy and aggressive, fans who have been waiting since 2014’s EP Perseverance, are now rewarded with From The Depth‘s new 10 track album. Entitled Moments, the full length is a series of personal occasions in the band members’ lives that they are reliving through their music, from hard times to the anniversary of the group forming. In the band’s own words:

After years of hard times, they are now fully operational with a killer stable lineup, and with the new partnership with Rockshots Records, From the Depth is ready to show fans what they have been working on. Starting as a power metal cover band with a distinct “melodic mindset”, From The Depth has come a long way since 2008, and the maturity and refinement really show in this new chapter.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*