Newsfeed

Lonely Robot: Wolf in sheep’s clothing…..

Lonely Robot - Spiders

Lonely Robot, the project masterminded by producer, guitarist and singer/songwriter John Mitchell (Kino, Frost*, Arena, It Bites), is set to release its fourth album Feelings Are Good in twelve days a fresh start following the conclusion of the The Astronaut Trilog. The newest You Tube track from Lonely Robot is Spiders.

John Mitchell has the following to say about this song: «Spiders is a song about a woman, nay wolf in sheep’s clothing, who chose a path of greed and wretchedness and exploited her position of trust at a time of weakness when she COULD have done the exact opposite. Long since gone but never forgotten for all the wrong reasons».

John Mitchell comments: «Feelings Are Good is a bit of a departure from the first three Lonely Robot albums or The Astronaut Trilogy as it has now lovingly become known.  On Feelings Are Good, I wanted to explore more personal themes and the songs are very much about individual experiences and narratives that I believe had been the cornerstones, good and bad, to my life. The long tall and short of it is that we’re back on planet Earth, and I have a personal lyrical axe to grind!».

The artwork is once again by Paul Tippett / Vitamin P (Black Star Riders, Frost*), and John Mitchell says of the cover: «The artwork is meant to be a little disturbing. The closed eyes and taped over mouth are supposed to represent how people are very guarded with their emotions and what better way of emoting them than through the windows to the soul and the smile?». The track Life Is A Sane Wave,

John Mitchell is a man with a rich musical heritage and history – from musician and vocalist, to songwriter and producer. With bands like Arena, Frost*, Kino, It Bites and Lonely Robot, to name but a few, Mitchell has left his mark on the current progressive rock scene and has been involved in dozens of recordings. He is also a respected producer & mixer, running Outhouse Studios in the UK and working with artists as diverse as You Me At Six, Enter Shikari, Alter Bridge, Asia, Don Broco, Funeral For A Friend, McFly & much more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*