Newsfeed

Windom End: On vinyl only…..

Windom End – For Better Times

Windom End is a prog band from Falun/Stockholm, Sweden. Perspective Views is the first full length album of Windom End after their debut EP For Better Times [2019]. The album will be released on vinyl only. It has been released on 2CD including the EP by Bell Antique for the Japanese market only. A CD release of the album is now penned in for April 2021. The track Revolution,

The line-up: Mikael Arvidsson – Vocals, harmony vocals, Pierre Stam – Bass, basspedals, keyboards, harmony vocals, Tomas Nyström – Guitars, Keyboards and Tobias Lundgren – Drums.

The seed for what was to become Windom End was planted back in 2007. During a heated debate among a group of friends, Pierre Stam and Tomas Nyström bonded over the greatest questions mankind has ever pondered: Who is ACTUALLY the greatest guitar player of all time!

Steve Rothery, they both proclaimed in unison. Strangers up until that moment, their eyes instantly locked. After staring at each other in disbelief for a second their lips once again parted as they shouted: BEST FRIENDS!. The very next day, the duo started writing music together.

Stam was already involved in the progressive death metal band In Mourning, with whom he released four albums and toured Europe. But now, he jumped with both feet at the opportunity to write music with a fellow progressive rock fan. After only a couple of writing sessions, him and Nyström realized how compatible they were musically, and they started looking for more members to join the band.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*