Newsfeed

Shrapnel Storm: The world turned upside down because someone ate a bat in China!

Shrapnel Storm - Riding Against Dawn

The band Shrapnel Storm is according to themselves heavier than a sledgehammer, groovier than James Brown. The pretty dramatic lyrics on the track Riding Against Dawn from the band Shrapnel Storm,

Running away from the fire

Bullets racing down to kill

The humming blades draw near

And the shadow from above

The beast in the wind

Watching your every move

The middle of the crosshair

Is now on you

Magazine full of death

Ready to unload it all

Let the gun barrels scream

In harmony with the mark

Target acquired, execute!

Like angels of death

Riding against the dawn

Airborne destruction

Death from the sky

Destroyer!

Annihilator!

Eradicator!

Exterminator!

Wreaking havoc

In stealth of night

Hunting down

What’s left of life

Finnish old-school death metal outfit Shrapnel Storm are going to release the follow-up to their 2015 debut Mother War. The band has just signed a deal with French death metal label Great Dane Records, which is going to release Shrapnel Storm’s self-titled sophomore album on August 17, 2020.

The band comments on the new release: «The five-year break between the two albums has been longer than we expected, but we’ve had some severe headwind during the last couple of years; we lost our rehearsal place, the old label terminated its existence, we fucked up the schedules in studio and finally the world turned upside down because someone ate a bat in China! Needless to say, with all this, the album came as hard as a rock!»

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*