Newsfeed

Pain Of Salvation: At the forefront of the prog scene…..

Pain Of Salvation - Panther

Firmly at the forefront of the progressive rock and metal scenes for nearly three decades now and one of modern rock’s most acclaimed live acts, Sweden’s Pain of Salvation return with a new studio album entitled Panther, due out August 28th, 2020 worldwide via InsideOutMusic. The track Accelerator,

Pain of Salvation’s Daniel Gildenlöw checked in with the following comment about the song/video: «It has been brilliant to work with Lars for a video, after all these years of photographing. We think alike and always have a blast when we work together. We had three very long days of shooting it, only Lars and us in the band in Skjulstahallen, a large gymnastics hall kindly provided by IKEG. As per usual, I found myself in weird situations, like making high flips and jumps over Lars’ head. We are very happy with this video and think it’s the perfect kickoff for the Panther album».

Panther the follow-up release to 2017’s In The Passing Light Of Day album, was recorded, mixed and produced by Daniel Gildenlöw with Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend) and comes with a comprehensive artwork-theme with illustrations made by André Meister.

Pain of Salvation’s Daniel Gildenlöw checked in with the following comment about Panther: «The making of ‘Panther has taken over 2 years. I have felt the need to push boundaries, both musically and sonically. Approaching the music from more diverse angles, yet without losing the core identity of the band. Lyrically it coincidently fits more than ever into current times. When I look at the great artwork drawings that went into the concept, I can only say that I am extremely happy how everything turned out. I can’t wait to share this album with everybody».

 Pain of Salvation’s previous album In the Passing Light of Day entered the official sales charts of various countries. The tracks Meaningless and Reasons,

Pain of Salvation line-up: Daniel Gildenlöw – lead vocals and lots of stuff, Johan Hallgren – guitar and vocals, Léo Margarit – drums and vocals, Daniel Karlsson – keyboards, guitars and vocals and Gustaf Hielm – bass and vocals.

 Pain Of Salvation discography:

Entropia –1997

One Hour by the Concrete Lake – 1998

The Perfect Element, Part I – 2000

Remedy Lane – 2002

12:5 – 2004

BE – 2004

BE DVD – 2005

Scarsick – 2007

Ending Themes DVD – 2009

Linoleum EP – 2009

Road Salt One – 2010

Road Salt Two – 2011

Falling Home – 2014

Remedy Lane Re:visited (Re:mixed & Re:lived) – 2016

In the Passing Light of Day – 2017

Panther – 2020

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*