Newsfeed

Vokodlok: Inspired by the ancient Greek philosophy and the human feelings…..

Vokodlok - Oracle's Fury

The band Vokodlok is UrmuZ – vocals and GhiauR – guitars and Oracle’s Fury is the new EP released some weeks ago. Oracle’s Fury is inspired by the ancient Greek philosophy and the human feelings, the lyrical story takes the listener through the primordial aspects of fear and faith. The track Alive,

Hearing the call of damnation, four rebellious spirits, GhiauR, Strigoi, Blestemat and Claudiu, influenced by unholy music, joined the dark forces to be a part of the underground and formed the band Vokodlok in the beginning of year 2000. Soon after Freak took over the drums and the band released the demo Unchain The Wolf, which contains five tracks of aggressive Black Metal, inspired from the dark side of humanity and representing a hybrid between apocalyptic thoughts and soul tortures. The demo was released as MCD-gold by Beauty Of Pain Productions (Romania) and as a split tape, along with Bloody Harvest (Germany) by Axa Valaha Prod. (Romania) and Eclipse Of Life Promulgation Prod. (Germany).

In 2003 the band released the album Mass Murder Genesis containing 10 tracks that spreads ideas of crime through the ways of Black Metal, standing in the line of anti-christianity, combining malefic lyrics and the disgust towards the forced religions and the Christian puritan values with devilish blast rhythms and raw sounds. Mass Murder Genesis was promoted internationally and was followed by intense years of live appearances in Eastern European countries, along bands like Vader, Hecate Enthroned, Mystic Circle, Cirith Gorgor and as a support band for Catamenia’s East European mini-tour in 2005.

A few lineup changes followed In 2007 with Shaitaan on vocals and Urmuz on bass and after several concerts the band was put on hold in 2008 until now. The next full-length album is ready to be recorded and is planned to be released in 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*