Newsfeed

Hyperion: With tribute to Francesco Baracca…..

Hyperion – The Rides Of Heroes

To commemorate the 102 anniversary of the death of Francesco Baracca, italian heavy metallers Hyperion pay tribute to Italy’s top fighter ace of World War I with the release of a lyric-video for the orchestral version of the song The Ride Of Heroes. The single is very good and taken from the recently released sophomore album Into the Maelstrom, that saw the light through Fighter Records last 21st of April and you can watch the video right here:

The band Hyperion belong to New Wave Of Traditional Heavy Metal from Italy according to themselves. We might call that wave it NWOTHM?! There are at least twelve metal band with the name Hyperion, and in addition there are another band from Italia named Hyperion. The other Italian band plays Power Metal. Our Hyperion band’s name is taken from the Hyperion Cantos, a series of science fiction novels written by Dan Simmons. The track Bridge Of Death,

Hyperion was born in Bologna in autumn 2015, Hyperion count among its ranks some of the veterans in the local Metal scene: former S.O.T. drummer Marco Jason Beghelli, former Prophecy/ Prophexy guitarist, now author and producer Davide Cotti, renown guitar virtuoso Luke Fortini from Imago Imperii, former Children Of The Damned and Paul Di Anno. Their debut album Dangerous Days was released in the November 2017. The track Driller Killer,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*