Newsfeed

Kilanerin: Coill an Iarainn meaning forest of Iron…..

Kilanerin - A War Against The World

Kilanerin offers a strong Power Ballad entitled A War Against The World about the Covid-19 with an excellent vocal bye Ben Rodgers. Lazz Jensen play all the instrument and do all the programing and mix. This is a power singalong song most people will like even if there in to metal or pop.

Kilanerin is a progpower metal/rock opera project founded and led by Lazz Jensen, guitarist and producer of Norwegian progpower metal band Oceans Of Time. Since the 2020’s debut, the COVID-19 themed A War Against The World, Lazz Jensen has enlisted a who’s-who cast of European and American metal musicians and singers for his songs. The origins of the name Kilanerin came from the place the studio is located in Ireland. Kilanerin in Gaelic is Coill an Iarainn meaning forest of Iron. Lazz Jensen thought this name embodied what he wanted to achieve with this project – a place with metal in its soul and a celebration of diversity and strength.

 Each song in the Kilanerin catalogue offers a different concept and narrative articulated by a core group and a plethora of guests, including Ben Rodgers (Tellus Requiem), Jan Thore Grefstad (Saint Deamon), the late Tony Mills (TNT, Shy), Ole Peter Johansen Chylie (Dream Police), Damage Karlsen (Chrome Devision), Nicolas Main Henriksen (Above Symmetry), Bolt (Blood Red Throne), Mats Haugen (Circus Maximus) plus many more…

Line-up: Lazz Jensen – Guitar, Bass, Drums, Synth, Backing Vocals, Mix and Master, Ben Rodgers – Vocals and Martina Jensen – Backing Vocals.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*