Newsfeed

Tragedy Mask: Focusing on visceral heaviness and melodic atmosphere…..

Tragedy Mask - Theatrum Tragoedia

Tiffin, Iowa is a city of approx. 2000 inhabitants, and at least one of these is a professional musician, namely multi-instrumentalist J. Ryan Seaba. He formed the American Groove Metal band Tragedy Mask last year, and now he have released his debut album Theatrum Tragoedia. Tragedy Mask is an extreme solo project and metal without borders, Tragedy Mask’s music is not written to satisfy one particular genre, rather focusing on visceral heaviness and melodic atmosphere. Theatrum Tragoedia was recorded in LKS Recordings and mixed/mastered by Tobias Falk. The track Sisyphus,

There are much happening on the theatrical Theatrum Tragoedia and crazy amalgam hair metal solos, groovy riffs, prog bass lines, atmospheric noises, gutturals, break down, NWOBHM vocal screams. Expect the unexpected and healthy doses of schizophrenic metal extravaganza, but in a good way. Because of all the diverse blend of metal genres the listener cold listen over and over again and probably find something new and often thrilling each time. The track Generation Supernova,

This record is something absolutely something for us that enjoy some music hardly heard before. Very unique and exciting. Some high soprano outburst, some death metal there, filled with soulful vocals ranging from deep growls to screams and shrieks a la Robert Plant and even some nu metal vibes.

Tracklist:

1.Autothysis 05:22

2.The Blood of an Artist 05:08

3.Human Condition 05:15

4.72 03:49

5.Generation Supernova 05:50

6.Sisyphus 04:59

7.Nowhere to Run 04:50

Link:
Facebook

Tragedy Mask – Theatrum Tragoedia

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*