Newsfeed

Leprous: With exciting news…..

Leprous - The Sky Is Red

Leprous launch The Sky Is Red live video-clip,

 In addition they have vinyl re-releases for Coal and The Congregation out now, and as a bonus Leprous announce two special live-appearances in Oslo! Norwegian Rock outfit Leprous continue to promote their newest and much acclaimed album Pitfalls, released last October worldwide via InsideOutMusic.

The clip created by João Filipe and Creative Productions was recorded on March 1st, 2020 in Lisbon, Portugal, coincidentally the last show of the latest European tour by Leprous, but also the very last regular live-show before the current general halt of live-activities.

Having recently performed a successful online streaming concert, Leprous are now pleased to return to stages next week, July 10th, 2020 at Sentralen in Oslo, Norway for two very specials live-shows with different setlists.

In other news, today marks the release for the much overdue LEPROUS vinyl re-issues of their early albums Coal (2013) and The Congregation (2015) via InsideOutMusic.

 Both albums were originally mixed by Jens Bogren as well mastered by Tony Lindgren at Fascination Street Studios (Opeth, Devin Townsend, Katatonia) and are now again available as Gatefold 2LP on 180g. vinyl + CD including bonus track/s in the following standard black and limited colored editions:

Leprous – Coal 2LP + CD:

Black vinyl – Unlimited

Lilac vinyl – 200x copies (Via CM Distro Europe)

Mint vinyl – 400x copies (Via CM Distro Europe and USA Webshop)

Transparent Magenta – 200x copies (Via band & O-Merch Webshop)

Leprous – The Congregation 2LP + CD:

Black vinyl – Unlimited

Dark Green vinyl – 200x copies

White vinyl – 400x copies

Transparent Sun Yellow – 200x copies

Check out the singles launched off Pitfalls by Leprous here:

Below (video):

 Alleviate (video):

Distant Bells:

Pitfalls, the sixth full album release by Leprous, was once again recorded with David Castillo at Ghostward Studios (Opeth, Katatonia), but this time mixed by Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, Deaf Havana).

Leprous line-up: Einar Solberg – vocals/synth, Tor Oddmund Suhrke – guitar, Robin Ognedal – guitar, Simen Børven – bass and Baard Kolstad – drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*