Newsfeed

Peculiar Three: Invite you to our cyclical dance…..

Peculiar Three – Leap Of Faith

The area around Livadia is characterized by mountains while the valley areas are characterized by farms and agriculture and food production. Here it is obviously also a suitable place for music production. The band Perculiar Three is from Livadia. Six years after their self-titled debut EP P3culiar, the alternative metal trio marks its return in discography with the Leap Of Faith LP. 7+1 new songs full of rock emotion, metal aesthetic and prog essence. The track Sentient,

Have I always been awake

or do I live in a dream

Is there a purpose in my life

am I to serve or to lead

Is this reality final

who could have taught me to think

Should I destroy or create

how can I tell right from wrong

What is the Maker made of

why isn’t He by my side

Will I live to see forever

am I a Maker myself

The Greece band states, «…we are the Peculiar Three and we invite you to our cyclical dance…».

Peculiar Three line-up: Valantis Dafkos – Lead & Backing Vocals, Bass, Panos Karkanas – Guitars, Keys and Paris Gatsios – Drums

Leap Of Faith facts, Vocals, Guitars (distorted), Bass and Drums recorded at Locomotive Sound studio (Lamia, Greece). Guitars (clean) recorded at One Take Recordings (Thiva, Greece). Keys recorded at Saint George studio (Agios Georgios Viotias, Greece). Mixed, Produced and Mastered at Locomotive Sound studio (Lamia, Greece) by Ektoras Sohos.

Special Guests: Panos Makoulis (orchestration & arrangement on Caliban’s End”, Mantis Savvidis (solo saz on Innermost). Artwork and Layout by Sotiris Kotsonis.

Tracklist:

1. Perpetual – 05:41

2. Innermost – 05:40

3. Inkblot – 05:44

4. Marginal – 05:36

5. Leap of Faith – 05:14

6. The Sentient – 04:55

7. Knaves o’ Knives – 07:10

8. Caliban’s End (bonus track) – 05:49

A few peculiar words:

«Do you remember what Darwin says about music? He claims that the power of producing and appreciating it existed among the human race long before the power of speech was arrived at. Perhaps that is why we are so subtly influenced by it. There are vague memories in our souls of those misty centuries when the world was in its childhood». (Sherlock Holmes – A Study in Scarlet)

«We are the Peculiar Three. We are our own influences, passions and virtues. The Uroborus which enshrines our lust to create. We are our own expression through music. We are the Peculiar Three and we invite you to our cyclical dance…«C»

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*