Newsfeed

Comaniac: Journey through different states in life…..

Comaniac - Bitterweet

For over ten years the so called «Thrash Metal Revival» stood for uninspired copying of legendary bands in the genre. Finally the time has come for a contemporary interpretation of the most versatile metal genre there is. Clear the stage for Comaniac and their newest song Bittersweet,

After being crowned as «THE Thrash-highlight 2015» with their debut album Return To The Wasteland, it was their second offering Instruction For Destruction which sent them around the globe (with somewhat 100 shows in over 15 countries) with several outstanding tours, festivals, headlining gigs and direct support slots in Europe and Japan with bands like Metal Church, Overkill, and Dr. Living Dead. The track Head Of The Snake,

While the band name Comaniac  is put together from the two words «ompan» and maniac, the new album Holodox is deviated from the prefix holo (greek: holos, whole) and the suffix dox  (greek: dox, opinion). Holodox stands for a person’s final belief, an idea to answer all questions, a rise from personal stuggle onto a meta-level. The track New Face Of Hell,

Holodox was produced by Tommy Vetterli (Coroner) takes you on a journey through different states in life dealing with fear, loss and the hopeless path towards perfection and brings a unique sound into a genre, which has suffered from musical monotony and sterile productions for many years .Line-up: Jonas Schmid – Voice, Guitar, Valentin Moessinger – Guitar, Stefan Haeberli – Drums and Joel Strahler – Bass.

The band states, «Doors will prevail. The action is called Thrash Metal and the sovereigns are Comaniac (Company of Maniacs)».

The young outfit is the promise when it comes to Swiss Thrash Metal, showing how the past can be redefined up to date. In 2012 the four members broke through by the formation of the band presenting their first Demo Cowshed Demo. The reactions were huge but the hunger was bigger.

Comaniac, Switzerland, music news, Metal Church, Overkill, and Dr. Living Dead, Jonas Schmid,  Valentin Moessinger, Stefan Haeberli, Joel Strahler, Tommy Vetterli, Coroner,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*