Newsfeed

Alien Queen: With countless massive fat riffs…..

Alien Queen - Matriarch

South London’s underground death doom outfit Alien Queen have returned with their full length debut Matriarch. The music is a naturally continuation of 2018`s Xenomorph EP, and the new release features 8 tracks, 52 minutes, and countless massive riffs. Listen at Bandcamp.

Whereas the Xenomorph EP was built around songs written for another band that split before the songs were released, Matriarch. is built from the ground up. Tempos range from “dying slowly in outer space” to “being shredded to ribbons by star spawn”, the new album melds the best of death metal and doom metal into a sci-fi drenched horror show. In space, no one can hear you riff.

Thye band states, «We released Xenomorph just two years ago, but the evolution from that EP to the LP that is Matriarch is huge. This album is loaded with fat, heavy riffs».

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*