Newsfeed

Gösta Berlings Saga: Crescendo to die for!!!

Gösta Berlings Saga - To Never Return

Gösta Berlings Saga checked in with the following comment about the track To Never Return: «Our third and last single off Konkret Musik is the partly bare-bones, partly grandiose To Never Return – a song centered around a circular, pulsating and dark pattern leading up to an ending with a crescendo to die for».

 «The concept of a musical scorched earth-policy, where one’s vision is always forward-looking, is in the video symbolised by a modern heist – in which all bridges are burnt in search of the ultimate musical experience. The video is as much a tribute to film classics such as Du rififi chez les hommes as well as to more modern depictions such as La Haine – with a tongue in cheek approach».To Never Return,

Swedish progressive rock instrumentalists Gösta Berlings Saga will be releasing their upcoming sixth studio album Konkret Musik on July 24th, 2020 worldwide via InsideOutMusic. GBS are therefore pleased to reveal the album’s title-track Konkret Musik as the second single for the release,

The band checked in with the following comment about the track: «Being partly a play of words with the term Musique concrète – a compositional tradition of modifying recorded sounds to create new sound identities – the album title Konkret Musik also reflects that this album is our most direct and tangible collection of music so far with its short, focused and to-the-point songs that together creates a collage of expressions». The track Basement Trap,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4222 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*