Newsfeed

Alpha Lightening System: With 25-minute H+ Suite…..

Alpha Lightening System – H+

Alpha Lighting System is a progressive rock band with jazz influences. They combines high quality musical arrangements with an elaborate narrative, which addresses topics related with astronomy, biology, technological advances and environmental awareness. Their music and thematic differ from commercial standards. The band aims to lead their audience to reflect and achieve consciousness of the planet in which we live. The track EV01VE,

After working with producer and multi-instrumentalist Billy Sherwood for their first and second releases, the band ventured on self-production, and teamed up with singer-songwriter and The Pineapple Thief’s front man Bruce Soord for the mixing of the album, along with Steve Kitch (TPT’s keyboardist) for the mastering. The track Allison,

The band explains the concept of the album: «At the core of H+, lies transhumanism: the transcendence of our physiological, rational and emotional bearings. All of this leads to becoming more human».

H+ is their most ambitious work to date. The central piece of the album is the 25-minute H+ Suite, featuring the definitive version of the awarded song life.exe, co-written with Serj Tankian.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*