Newsfeed

Mortis Mutilati: With Macabre’s Taphophiliac fixation…..

Mortis Mutilati – The Faith Of Flight 800

French black metal outfit Mortis Mutilati have announced release details for their fourth album The Fate Of Flight 800, due out September 11th, 2020. The new album was recorded by Devo (ex-Marduk) at Endarker Studios, Sweden. The track Flames Behind You,

The first album Nameless Here For Evermore was released in 2013 via Naturmacht Productions and is the representation of founding member Macabre’s Taphophiliac fixation. It received only amazing reviews on the web; this is what gave Macabre the motivation to form a stage band, with the help of session musicians. Then Mortis Mutilati started touring around France with huge quality bands such as Sombres Forêts, Mortifera, Nocturnal Depression etc… and Macabre even performed as a guest with Nargaroth.

The following year, the band entered the studio to reopen the coffin with Mélopée Funèbre” an album written in 2014 under the influence of Death and eroticism; in one word, necrophilia. This album is way more professional than the first piece Nameless Here For Evermore as it has an amazing staff. Recorded at the Unchained Wolf studio, mastered by Devo of Marduk and with artwork by the Italian artist Asphodel.

Line-up: Macabre: vocals, guitars, bass, cello, synth, Rokdhan: guitars, Aryth: drums, Asphodel: vocals (female) and Obsidian: live guitarist.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*