Newsfeed

Swappers Eleven: Lets recruit….

Swappers Eleven - From A Distance

Swappers Eleven is an international music collective who’s founding members met in 2011 as winners of Marillion’s Swap The Band contest. Their debut album is entitled From A Distance and will be released very soon.

The core trio of Luiz Alvim (Keyboards), Alessandro Carmassi (Vocals) and Gary Foalle (Bass) decided on a more exciting proposition: «Let’s recruit Swap The Band winners from other Marillion Weekends». The recruits make guest appearances on the debut album. Actually an impressive lineup of 17 musicians from 9 countries were assembled.

From A Distance featuring 4 minute rockers to multi movement prog epics , the debut album is released by Oskar Records on 27th July 2020 and available on all popular streaming services. The track Tomorrow,

The track The Collectors is their manifesto, the guys went to work spreading the word to fellow Swappers. Their mission complete … Swappers Eleven now boasts an impressive lineup of musicians from many countries. Total Time 57:33.

Line-up:

Luiz Alvim – Keyboards

Alessandro Carmassi – Vocals

Gary Foalle – Bass

   With

Carl Wragg

Rafael Marcolino

Arild Brøter

Ian Humphrey

Daniel Van Der Weijde

Will Addicts

Marcin Sosnowski

José Luiz Ramos

Dave Wruck

Michelle Aragon

Neil Lough

Rik van Dommelen

Enrico Rossetti

Darren Newitt

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*