Newsfeed

Il Sogno di Rubik: Theatrical, narrative and musically colorful style.

Il Sogno Di Rubik - Tentacles And Miracles

Il Sogno Di Rubik means Rubik`s dream and is an Italian prog band. Line-up: Cosimo D’Elia – Vocals and Francesco Festinante – Instruments. Tentacles and Miracles is the first album by the duo Il Sogno Di Rubi and they offers hard progressive rock. The track The Well Of Miracles,

From the theatrical, narrative and musically colorful style, the name of the band was born and the debut album which seems to be the perfect answer to a rather original question: what could be the soundtrack of the dreams of the inventor of the mythical cube?

The disc, in fact, tells of a dreamlike journey, undertaken by a group of people, within a magical labyrinth governed by Tentaclenight. Dreamlike, that is, concerning the dream or dreams, or that which occurs, which manifests itself in the dream.

https://www.youtube.com/watch?v=mcbF1A1X9Go&list=OLAK5uy_nn9–F9Y6tEOpd8O_TL19z2Vsk85tAuYs&index=2&t=0s
https://www.youtube.com/watch?v=TJol8zlkYLw&list=OLAK5uy_nn9–F9Y6tEOpd8O_TL19z2Vsk85tAuYs&index=3
https://www.youtube.com/watch?v=H81FpoiaK3g&list=OLAK5uy_nn9–F9Y6tEOpd8O_TL19z2Vsk85tAuYs&index=5

Activities, interpretations, visions, images, scenes, hallucinations, which have characteristics similar to those of the dream. Unreal, rarefied, fantastic in the atmosphere, in the exaltations, in the delusions, in the poetry, in the flavors of their twilight state.

The mysterious entity Tentaclenight will put the protagonists to the test through singular experiences in unusual places, hindering them in the search for the way out of the labyrinth, which leads to the well of miracles.

The extraordinary adventure, with all its unpredictable difficulties, will reveal weaknesses, fears, false beliefs and strengths of each of them, until reaching the climax of history with the realization that the role of antagonist played by Tentaclenight, it is ultimately a necessary evil, as part of a much larger design.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*